Over &Oskar

Betover kinderen met de hoofdrol in hun eigen avontuur.' Dit was de droom van vier veelvuldig voorlezende Amsterdammers. Het magische olifantje Oskar werd geboren, en die kan je naam raden!

Wat maakt Oskar eigenlijk zo bijzonder?

Oskar ’t Olifantje is superbijzonder, als hij in je ogen kijkt gebeurt er een wonder!

Oskar betovert kinderen met de hoofdrol in hun eigen avontuur. De magische Oskar kan raden hoe je heet, en neemt je dan mee op een spannende reis langs alle letters van je naam. Zo beleeft elk kind dus zijn of haar eigen unieke verhaal. Zo is &Oskar het meest persoonlijke cadeau om voor te lezen.

Kies het uiterlijk wat bij uw kind past.
Hoe gaaf is dat?

Bij Oskar kun je kiezen uit ruim twintig verschillende personages zodat het boek helemaal bij je kind past. De combinatie van karakter en naam zorgt er voor dat je het verhaal van het kind aan het voorlezen bent. Het verhaal wordt uit meer dan tweehonderd unieke verhaaltjes op maat samen gesteld. Daarna maak je het boek af door een eigen tekstje toe te voegen zodat het een blijvende herinnering is

Onze boeken zijn kleurrijk en van hoogwaardige kwaliteit.

Het boek dat wij afleveren is van buitengewoon duurzame kwaliteit. Dat blijkt uit het papier, de kaft en de binding waarmee we werken. De harde kaft en het stevige papier zorgen ervoor dat je het verhaal zorgeloos keer op keer kunt voorlezen zonder dat het beschadigd raakt. Daarnaast komen de kleurrijke prenten goed naar voren op de dikte en het type papier waarvoor gekozen is. Ook de rug en de binding zijn duurzaam uitgevoerd, zodat je de kwaliteit voelt als je het boek oppakt.

Maak boek

Wie maken al deze leuke boeken eigenlijk?

Melle
Melle Strikwerda Bedenker

Melle Strikwerda heeft samen met zijn oudste zoon Tijn (3) al heel wat kinderboeken verslonden. Met &Oskar verwacht hij het voorleesplezier nog persoonlijker te hebben gemaakt. De grote ogen van Tijn bij zijn eerste eigen verhaal vergeet hij nooit meer: het was een boek vol betoverende illustraties waarin hij zelf de hoofdrol speelde! Zijn tweede zoon Julian (1) is nog wat te jong, maar de kaft vindt hij in ieder geval erg lekker.

Marie
Marie Bodié Ilustrator

Marie Bodié is het alter ego waar Maartje Bodt haar illustraties onder maakt. Naast haar werk voor magazines en commerciele opdrachtgevers, was het voor haar een droom om een kinderboek te maken. Marie’s werk kenmerkt zich door een rijk kleurgebruik en ze heeft een ongebreidelde, haast kinderlijke fantasie. Ze hoopt dat ze &Oskar zo sprokkjesachtig heeft gemaakt dat het nooit gaat vervelen, zelfs niet bij de tachtigste keer voorlezen…

Constantijn
Constantijn van Nispen Tekstschrijver

Constantijn van Nispen schreef de verhalen bij de &Oskar-illustraties, waarbij hij geinspireerd werd door zijn twee neefjes en nichtje. Emma van één weet nog niet wat een olifantje is, dus die moet nog even wachten op haar avontuur langs de Eenhoorn, de Maan, de Mieren en de Aap. Maar de middelste van vier jaar wordt maar al te graag voorgelezen uit zijn eigen Philip&Oskar (overigens ook het enige moment van de dag dat ie luistert).

Jolien
Jolien Dorgelo Grafisch ontwerper

Jolien Dorgelo heeft als grafisch ontwerper al veel verschillende boeken en magazines vormgegeven. Maar een kinderboek blijft toch het leukste.

Voor &Oskar heeft ze haar creativiteit gebruikt om de illustraties, teksten tot een betoverend geheel te maken. Ze houdt net zoveel van avontuur als Oskar, dus we verwachten nog veel meer spannend werk van haar in de toekomst.