Over ons

‘Betover kinderen met de hoofdrol in hun eigen avontuur.’ Dit was de droom van vier veelvuldig voorlezende Amsterdammers. Het magische olifantje Oskar werd geboren, en die kan je naam raden! Het gepersonaliseerde &Oskar boek waarin jouw kind samen met Oskar ’t Olifantje schittert in de hoofdrol, is gemaakt om het voorlezen nog specialer te maken. Elk kind beleeft zijn eigen, unieke verhaal. En die betoverde blikken, daar doen we het voor…

Melle
Strikwerda

Bedenker

Melle Strikwerda

Melle Strikwerda heeft samen met zijn oudste zoon Tijn (2) al heel wat kinderboeken verslonden. Met &Oskar verwacht hij het voorleesplezier nog persoonlijker te hebben gemaakt. De grote ogen van Tijn bij zijn eerste eigen verhaal vergeet hij nooit meer: het was een boek vol betoverende illustraties waarin hij zelf de hoofdrol speelde! Zijn tweede zoon Julian (0) is nog wat te jong, maar de kaft vindt hij in ieder geval erg lekker.

Marie
Bodié

Illustrator

Maartje Bodt

Marie Bodié is het alter ego waar Maartje Bodt haar illustraties onder maakt. Naast haar werk voor magazines en commerciele opdrachtgevers, was het voor haar een droom om een kinderboek te maken. Marie’s werk kenmerkt zich door een rijk kleurgebruik en ze heeft een ongebreidelde, haast kinderlijke fantasie. Ze hoopt dat ze &Oskar zo sprokkjesachtig heeft gemaakt dat het nooit gaat vervelen, zelfs niet bij de tachtigste keer voorlezen…

Constantijn
van Nispen

Tekstschrijver

Constantijn van Nispen

Constantijn van Nispen schreef de verhalen bij de &Oskar-illustraties, waarbij hij geinspireerd werd door zijn twee neefjes en nichtje. Emma van één weet nog niet wat een olifantje is, dus die moet nog even wachten op haar avontuur langs de Eenhoorn, de Maan, de Mieren en de Aap. Maar de middelste van vier jaar wordt maar al te graag voorgelezen uit zijn eigen Philip&Oskar (overigens ook het enige moment van de dag dat ie luistert). Stijn (6) vindt zichzelf al te stoer voor voorlezen, dus daar moet oom Cons mee voetballen.

Jolien
Dorgelo

Grafisch ontwerper

Jolien Dorgelo

Jolien Dorgelo heeft als grafisch ontwerper al veel verschillende boeken en magazines vormgegeven. Maar een kinderboek blijft toch het leukste. Voor &Oskar heeft ze haar creativiteit gebruikt om de illustraties, teksten en de website tot een betoverend geheel te maken. Ze houdt net zoveel van avontuur als Oskar, dus we verwachten nog veel meer spannend werk van haar in de toekomst.