Over &Oskar

'Betover kinderen met de hoofdrol in hun eigen avontuur.'
Dit was de droom van vier veelvuldig voorlezende Amsterdammers. Het magische olifantje Oskar werd geboren, en die kan je naam raden!

Wat maakt Oskar eigenlijk zo bijzonder?

Oskar ’t Olifantje is superbijzonder... als hij in je ogen kijkt gebeurt er een wonder!

Oskar betovert kinderen met de hoofdrol in hun eigen avontuur. De magische Oskar kan raden hoe je heet, en neemt je dan mee op een spannende reis langs alle letters van je naam. Zo beleeft elk kind dus zijn of haar eigen unieke verhaal.

Het meest persoonlijke cadeau om voor te lezen

Een blond meisje of juist een jongetje met kroeshaar? Kies uit meer dan twintig verschillende hoofdpersoontjes. Je kind herkent zichzelf meteen zodra het avontuur begint! Door het persoonlijke voorwoord kun je bij de start van de reis zelf ook nog wat liefs zeggen.

Kleurrijke kwaliteit

&Oskar is gebonden in een dikke kaft en gedrukt op lekker stevig papier, zodat je het wel duizend keer kunt voorlezen. De sprookjesachtige illustraties zijn geschilderd in alle kleuren van de regenboog en met veel oog voor detail. Elke keer ontdekt het kind wel weer iets nieuws!

Maak boek

Wie maken al deze leuke boeken eigenlijk?

Melle
Melle Strikwerda Bedenker

Melle Strikwerda heeft samen met zijn oudste zoon Tijn (3) al heel wat kinderboeken verslonden. Met &Oskar verwacht hij het voorleesplezier nog persoonlijker te hebben gemaakt. De grote ogen van Tijn bij zijn eerste eigen verhaal vergeet hij nooit meer: het was een boek vol betoverende illustraties waarin hij zelf de hoofdrol speelde! Zijn tweede zoon Julian (1) is nog wat te jong, maar de kaft vindt hij in ieder geval erg lekker.

Marie
Marie Bodié Ilustrator

Marie Bodié is het alter ego waar Maartje Bodt haar illustraties onder maakt. Naast haar werk voor magazines en commerciele opdrachtgevers, was het voor haar een droom om een kinderboek te maken. Marie’s werk kenmerkt zich door een rijk kleurgebruik en ze heeft een ongebreidelde, haast kinderlijke fantasie. Ze hoopt dat ze &Oskar zo sprookjesachtig heeft gemaakt dat het nooit gaat vervelen, zelfs niet bij de tachtigste keer voorlezen…

Constantijn
Constantijn van Nispen Tekstschrijver

Constantijn van Nispen schreef het verhaal van &Oskar, waarbij hij geinspireerd werd door zijn twee neefjes en nichtje. De middelste van zes wordt maar al te graag voorgelezen uit zijn eigen Philip&Oskar (het enige moment van de dag dat-ie luistert). Emma (2) noemt na tien keer voorlezen de Eenhoorn nog steeds ‘eekhoorn’. Stijn is al acht en vindt zichzelf te stoer voor voorlezen, dus daar moet oom Cons mee voetballen.

Jolien
Jolien Dorgelo Grafisch ontwerper

Jolien Dorgelo heeft als grafisch ontwerper al veel verschillende boeken en magazines vormgegeven. Maar een kinderboek blijft toch het leukste.

Voor &Oskar heeft ze haar creativiteit gebruikt om de illustraties en teksten tot een betoverend geheel te maken. Ze houdt net zoveel van avontuur als Oskar, dus we verwachten nog veel meer spannend werk van haar in de toekomst.