Knutselideeën voor Pasen

Geschreven door Kim Scholten | 2 minuten

Vind jij het ook altijd zo leuk om lekker te knutselen samen met de kids? Ik kan me nog goed herinneren dat ik het als kind echt fantastisch vond om te knutselen. Dan ging ik zelf op internet zoeken (en kon mijn moeder weer uren niet bellen, omdat ik moest inbellen via de telefoonlijn) naar leuke kleurplaten en andere knutselideeën. Daarna pakte ik alle knutselmaterialen die ik had uit de kast en ging aan de slag, meestal met een hoop geknoei, maar dat was eigenlijk het leukste aan het knutselen. Vooral in de lente en rond Pasen zijn er enorm veel ideeën te bedenken om een creatieve middag te houden. En een pluspunt is dat je voor een mooi eindresultaat echt geen dure materialen aan hoeft te schaffen. In dit blog geef ik de leukste knutselideeën die worden gemaakt met hergebruikte materialen. Voor meer inspiratie volg Oskar Collection op Pinterest.

Paasknutselen

Oude eierdozen of toiletrollen laten zich goed gebruiken om er leuke knutselprojecten van te maken. Voor Pasen kun je er bijvoorbeeld eierdopjes, paashaasjes of kippen van maken. Het enige wat je er nog extra bij nodig hebt is een schaar, tube lijm, potje verf en een stift. Om het nog meer aan te kleden kun je ook nog plakoogjes en veren gebruiken, maar ook zonder deze laatste twee materialen kun je heel veel verschillende paascreaties maken. Zelf vind ik de poppetjes van eierschalen het leukst om samen met kinderen te maken, want naast dat het er superleuk uit ziet leren ze er ook nog iets van. Als je ze laat helpen met het inzaaien van de zaadjes en ze betrekt bij de verzorging dan zullen ze zien hoe de zaadjes zich ontkiemen tot plantjes. Het is leuk om tuinkers te gebruiken, de zaadjes hiervan ontkiemen namelijk al binnen enkele dagen. Heb je één van deze ideeën uitgeprobeerd of heb je iets anders gemaakt? Laat het ons weten, wij zijn erg benieuwd naar jullie creaties. Voor meer paasinspiratie kijk op https://nl.pinterest.com/oskarcollection/paas-knutselen/

Uniek cadeau? Geef een gepersonaliseerd kinderboek!

Geschreven door Kim Scholten | 3 minuten

Over een paar weken wordt mijn lieve nichtje drie jaar, superleuk natuurlijk, behalve dat de cadeaustress alweer begint toe te slaan. Aangezien ik voor de trofee “beste tante van de eeuw” ga wil ik haar graag een duurzaam cadeau geven. Iets waar ze lang plezier aan beleeft, en niet na drie keer gebruiken in de hoek gooit om vervolgens nooit meer naar om te kijken. &Oskar kwam mij ter ore en ik denk dat ik met het geven van dit boek wel word genomineerd voor de trofee. Lees hieronder waarom.

‘Hallo, ik ben Oskar ‘t Olifantje en ik ben superbijzonder. Als ik diep in je ogen kijk, dan gebeurt er een wonder.’

&Oskar

Lees deze zin voor en ieder kind is op slag in de ban van het verhaal. &Oskar is een magisch, gepersonaliseerd kinderboek; het betovert kinderen met de hoofdrol in hun eigen avontuur. Het olifantje kan namelijk raden hoe mijn nichtje heet en neemt haar dan mee op een spannende reis langs alle letters van haar naam. Het bijzondere aan &Oskar is dat de voornaam van het kind het avontuur bepaalt. Zo beleeft mijn nichtje dus haar eigen, unieke verhaal.

Eén druk op de knop
Op de website van &Oskar kun je dit persoonlijke boek heel gemakkelijk zelf samenstellen. Allereerst kun je aangeven of het boek voor een jongen of een meisje is, welke haar- en huidskleur het kind heeft en welke voornaam hij of zij draagt. Daarna kun je zelf de kleur kaft kiezen en kun je een persoonlijk berichtje schrijven dat aan het begin van het boek wordt opgenomen. Met één druk op de knop is het gepersonaliseerde boek klaar om in te kijken. Ik was bang dat mijn nichtje maar een heel klein avontuur zou krijgen, omdat haar naam maar uit vier letters bestaat. Maar gelukkig worden er wat slimme extra tussenpagina’s ingevoegd.

Flamingo Letter F

Net als een flamingo
Naast dat het voorlezen van een uniek boek met eigen naam voor veel plezier kan zorgen, zal mijn nichtje er ook nog eens van alles van leren. Zo hoorde ik laatst van iemand dat haar dochter Fien altijd samen met Oskar als een flamingo op één been probeert te staan, als hij aan het begin van het avontuur de eerste letter van haar naam tussen de flamingo’s vindt. En ook vertelde ze over haar zoontje Teun, die de twinkelende sterretjes probeert te tellen als Oskar bij de T aankomt en door zijn telescoop naar de sterren kijkt. Dit persoonlijke kinderboek blijft interessant en bijzonder. Iedere keer ontdekken ze iets nieuws, ook als het al 100 keer is voorgelezen.

Dus heb je binnenkort net als ik een kinderfeestje? &Oskar is het meest persoonlijke boek om voor te lezen en een uniek cadeau om te schenken aan vrienden of familie. Probeer het zelf.